Karácsonyi Koncert – A Közönség Választ

from 26 December 18 to 26 December 18
19:45 22:00
3 000 Ft - 19 300 Ft

A Fesztiválzenekar karácsonyi koncertjeinek hagyománya úgy alakult ki, hogy 1983-ban csak az ünnepek alatt volt szabad a Zeneakadémia, ekkor mutatkozhatott be az együttes először a nagyközönségnek. Azóta szinte nem telik el úgy év, hogy a BFZ ne adna december végén rendhagyó ünnepi koncertet.

A sorozat idén is folytatódik, a műsor alakulásába pedig a közönség tagjai is beleszólhatnak. Ők állíthatják össze az este programját egy ízekkel teli, bőséges zenei étlapról. „Olyan ez a koncert, mint egy becsomagolt ajándék, mint amikor egy kisgyerek előre megmondja, mit szeretne karácsonyra, de közben persze valamilyen meglepetésre is számít” – mondja az ünnepi hangverseny házigazdája, Fischer Iván.

A Fesztiválzenekar talán az egyetlen szimfonikus zenekar a világon, melynek muzsikusai egyszerre játszanak nagyzenekari darabokat, kortárs és barokk kamaraműveket, jazzt és népzenét. Énekelni, sőt némelyek táncolni is tudnak, és bármikor zenét csiholnak elő néhány festékesvödörből vagy gyűszűből. Egy csapat, amelyik nem ismer lehetetlent. Egy klasszikus zenei koncert, ami izgalmas, szokatlan, mégis ünnepélyes.

***

The tradition of Christmas concerts by the Festival Orchestra dates back to 1983: that year, the Liszt Academy was available only during the holidays, providing an opportunity for the ensemble to make its debut. Almost every year since then, the BFO has treated audiences to a unique holiday concert at the end of December.

The series is set to continue this year, and members of the audience will have a say in what ends up on the programme that evening. They will get to determine the line-up from a musical menu offering a broad selection of flavours. “This concert is like a present, all wrapped up. It is like when a child announces ahead of time what they would like for Christmas, but at the same time, of course, they also want to be surprised,” says the host of the holiday concert, Iván Fischer.

The Festival Orchestra may be the only symphony ensemble in the world whose musicians play orchestra pieces, contemporary and baroque chamber music, and jazz as well as folk music. They can also sing, or in some cases even dance, making music if necessary with a couple of paint cans or thimbles. It’s an orchestra for whom nothing is impossible. Like all BFO concerts, this concert of classical music will be exciting and unusual, but also celebratory.

 

Official Website

Buy Tickets/Jegyvétel 2018/12/26 19:45