Concert Archives - Budapest Congress Center

Álomkoncert – Török Ádám Életmű Est

Álomkoncert – Török Ádám Életmű Est

 

2020. március 11-én, a Budapest Kongresszusi Központban rendezi meg a Krokodil Rock Kft (www.krokodilrock.hu), a hazai jazz-rock műfaj úttörőjének,
Török Ádámnak az életmű koncertjét.

Ádám a magyar rockélet egyik „ős reprezentánsa”, 70 éves és 50 éve van a pályán. Micsoda kettős évforduló!

Az első, s máig a legnagyobb mítosszal rendelkező zenekara, a Mini, újszerű hangzásával 1968-ban robbant be az akkori „beatzenei életbe”. Kezdetben a pályája csúcsán levő Illés együttes előzenekaraként játszottak, majd jöttek az önálló fellépések és a későbbiekben közös „bulik” az LGT-vel.

Három „kultikus” játszó helyük volt ebben az időszakban.

Önálló klub a Bem Rakparton, koncertek az Ifjúsági Parkban és alapítóként a legendás Tabán Fesztiválokon.

Pályája során, több mint kilencezer előadása volt szerte a világban. Külföldön elsősorban Svájcban, Lengyelországban, de jelen volt az USA, Kanada, Ausztria és Olaszország színpadain is. Világhírű zenészekkel játszott együtt: B.B. King, Billy Cobham, Tom Beck, B. Pilleri.

30 különböző, magas színvonalú LP, CD és DVD jelent meg tőle alkotói munkássága alatt.

Legsikeresebb dalai, A Gőzhajó, a Vissza a Városba, a Kereszteslovag, beírták nevüket a magyar rocktörténet legkiemelkedőbb számai közé.

Bartók lemeze mind a széleskörű szakma, mind a zeneértő közönség által nyitott fülekre talált.

2004-ben Kereszteslovag című számát beválasztják a világ 1000 legjobb dala közé és ott 4. helyezést ért el.

2016-ban az amerikai zenész szakszervezet a világ 12. legjobb rockfuvolásának ismeri el.

Magyarországon is jutalmazzák kimagasló zenei pályáját. Többek közt:

1991-ben Emerton díj

1999-ben Budapestért díj

2015-ben Budavárért Emlékérem

2017-ben Magyar Érdemrend Lovagkereszt.

Mostani, Kongresszusi Központos koncertjén vendégei az „Ős” és a jelenlegi Mini zenekar tagjai, többek közt: Papp Gyula, Németh Alajos, Németh Károly, valamint Tátrai Tibor, Charlie és Kézdy Luca (hegedű).

Váróterem | Cseh Tamás est – 17:00 és 20:30

Váróterem | Cseh Tamás est

 

Tíz évvel ezelőtt, 2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól, aki generációk számára nyújtott meghatározó élményt. A Váróterem című előadás a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretné visszahozni a közönségnek egy újragondolt, színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral.

Előadók: Fekete Linda, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Miczura Mónika, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence,
Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra és a Bonus Track Band

Bence Máté – Bloodless Hunting

Bence Máté – Bloodless Hunting

 

What has happened to the young man driving an old, red Lada who became famous as „The Invisible Wildlife Photographer” on Spectrum TV channel 10 years ago?

If you want to find out how the ‘problem student’ of Pusztaszer, Hungary has become one of the most successful wildlife photographers in the world, do not miss his presentation.

Bence’s images are known all around the world, and he has put Hungarian wildlife photography on the map. As the most efficient contestant his name is the first on every BBC Wildlife Photography of the Year contest lists, being the only contestant to have won the ‘Wildlife Oscar’ in the young and adult categories.

The presentation is a unique opportunity to meet this most agreeable young man and get an insight of Hungarian wildlife through his breathtaking action photos. The presentations are based on a modern, huge, free, open-air touring exhibition which can be visited in eight Hungarian cities in 2019. His enlightening stories are full of fun and will be a great programme for all members of the family.

Csík Zenekar – “Sose lesz vége…” – 2 koncert 1 napon

Csík Zenekar – “Sose lesz vége…”

 

SOSE LESZ VÉGE
Csík Zenekar – Óévbúcsúztató koncert

Rendhagyó koncertünk az emberi élet fordulópontjait mutatja be, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat; mindezt igazi Csík Zenekaros zenei világba burkolva.

Legfőbb üzenetünk ugyanakkor mégiscsak az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára való átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk – szellemi örökségünk – nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek „sose lesz vége”.

Az est során segítségünkre lesz Borbás Marcsi, aki gasztronómiai szempontból is rá- és betekintést enged a magyar hagyományokba.

Mivel a népzene tánccal együtt tud teljes pompájában megmutatkozni, vendégünk lesz a Fitos Dezső Társulat.

Vecsei H. Miklós, a Víg Színház ifjú színművésze énekes és prózai szerepben is segíti célunk elérését, hogy az est értékes, színes és szórakoztató legyen.

“Majdnem Szilveszter” – Szentpéteri Csilla & Band élménykoncertje

“Majdnem Szilveszter”

Szentpéteri Csilla & Band élménykoncertje

Sztárvendég: Gájer Bálint

 

2019. december 29. este 7 óra

Budapest Kongresszusi Központ

 

Vérpezsdítő… Fergeteges…Zene és Látvány lenyűgöző fúziója…

 

Szentpéteri Csilla és elsőrangú zenésztársai idei legnagyobb koncertjükre készülnek “Majdnem Szilveszter” címmel, mely cím önmagáért beszél. Az év utolsó napjaiban mindenki egy kicsit visszatekint, nosztalgiával gondol az elmúlt időkre, ugyanakkor nagy terveket szőve, pozitívan tekint a jövőbe.

Épp ilyen pezsgő, latin életérzéssel, bravúros hangszerpárbajokkal, vérpezsdítő ritmusokkal, káprázatos filmekkel és varázslatos látvánnyal teli koncerttel készül Csilla, mely igazi évzáró családi koncert mindazok számára, akik katartikus élményre, extra feltöltődésre vágynak az év utolsó napjaiban.

Színes repertoárjuk alapanyaga az örökérvényű klasszikus zene, mai, modern műfajokkal ötvözve, Csilla átirataiban és újragondolásában, mint pl. a jazz, blues, latin, bossa nova, rock, így adva új esszenciát a régi ízeknek, valamint nyolc lemezének legkedveltebb slágerei és saját szerzeményei.

Kreatív, frappáns átirataiban Vivaldi, Paganini, Csajkovszkij, Liszt és más zeneszerzők zenéje úgy szólal meg, mintha ma írták volna, elegáns könnyedséggel alakul át, s lesz belőlük egy fergeteges latin salsa, egy dinamikus rockballada, egy nosztalgikus blues vagy épp egy életörömmel teli Bossa Nova.

Koncertjének idei sztárvendége a swing nagyhercege, Gájer Bálint, akivel olyan műveket adnak elő Csilla hangszerelésében, mint pl. a Sway, a Skyfall és a legismertebb swing slágerek!

“Majdnem Szilveszter” –  ez az exkluzív, közös koncertélmény emlékezetes, méltó lezárása az évnek és a legtökéletesebb karácsonyi ajándék!

Rost Andrea – 30 éve az Operaszínpadokon

ROST ANDREA

„30 ÉVE AZ OPERASZÍNPADOKON”

2019. december 22. (vasárnap), 19.00, Budapest Kongresszusi Központ

 

Közreműködik:

Sándor Csaba operaénekes

Miskolci Nemzeti Színház Zenekara

Vezényel: Káli Gábor

 

 

Rost Andrea, az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, akinek különleges színű, minden regiszterben kiegyenlítetten szóló hangját a világ legrangosabb operaházaiban és koncerttermeiben hallhatta a közönség. A művésznő ebben az évben ünnepli pályafutásának 30., a milánói Scala-beli debütálásának 25. évfordulóját.

A jeles évfordulók alkalmából 2019. december 22-én, a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet, ahol az elmúlt három évtized nagy szerepeiből hallhatunk válogatást, Gildától Toscáig. Az eseten a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara kíséri, vezényel Káli Gábor, közreműködik Sándor Csaba operaénekes.

A Zeneakadémián Bende Zsolt növendéke volt. 1989-ben indult karrierje, amikor még főiskolásként elénekelte Júlia szerepét Gounod Rómeó és Júlia című operájában, a Magyar Állami Operaházban. Ugyanebben az évben első helyezést ért el az Európában legrangosabbként jegyzett Mirjam Helin Nemzetközi Énekversenyen. 1991-ben a Wiener Staatsoper magánénekese lett, ahol az összes fontos szerepében megismerhették. 1994-ben hívta meg Riccardo Muti a milánói Scalába, a Rigoletto bemutatójára. Gilda szerepében olyan átütő nemzetközi sikert aratott, hogy a Scala visszatérő vendége lett.

Három évtizedes ragyogó pályafutása során fellépett a világ szinte valamennyi jelentős operaszínpadán, beleértve a New York-i Metropolitant, a párizsi Opéra Bastille-t, a londoni Királyi Operát, a chicagói Lyric Operát, a madridi Teatro Realt, a Sao Pauló-i, a San Franciscó-i és Los Angeles-i Operát, a washingtoni Nemzeti Operát. Ünnepelték a Salzburgi Ünnepi Játékokon és a leghíresebb koncerttermekben (a londoni Wigmore Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a zürichi Tonhalléban, a New York-i Carnegie Hallban) is. Dolgozott Sir George Soltival, Nikolaus Harnoncourt-ral, Claudio Abbadóval, Riccardo Mutival, partnere volt Plácido Domingónak, Roberto Alagnának, Renato Brusonnak, Leo Nuccinak – néhány nevet említve a legnagyobbak közül. Repertoárja felöleli a legjelentősebb Mozart-, Donizetti-, Verdi-, Puccini- és Gounod-szopránszerepeket, de kiválóan énekel Richard Straussot és Bartókot is.

Rost Andrea személyében az első olyan magyar operaénekes három évtizedes pályafutásának lehettünk tanúi, aki az elsők között vált világhírűvé úgy, hogy nem költözött el Magyarországról. Olyan tehetség, felkészültség és igényesség határozza meg énekesi habitusát, amelynek birtokában merhetett művészként is világpolgár lenni, miközben magyar állampolgár maradt.

Jegyek: https://rost-andrea-30-eve-az-operaszinpadokon.broadway.hu/2019-12-22-19-00

Károly Nyári Budapest Christmas Concert – 2 concerts in 1 day

 KÁROLY NYÁRI

BUDAPEST CHRISTMAS CONCERT

 

DECEMBER 27TH, 2019

3PM and 8PM

 

BUDAPEST CONGRESS CENTER

1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

 

ACCOMPANIED BY:

BUDAPEST JAZZ SYMPHONIC ORCHESTRA

Károly Nyári, the most famous singer- pianist of Hungary makes the holiday season unforgettable with his traditional Christmas concert held for the 14th time this year on 27th December at 3PM and 8PM.

The double concert show that is a long-awaited event for the audience preferring quality music and that is one of the most prominent events of Christmas will be held at the biggest concert venue of the city, Budapest Congress Center.

Károly Nyári would like to emphasize the true value of Christmas such as family and love as he promises to bring a special family performance that will create a very intimate atmosphere and will get the audience into the Christmas spirit.

Beside the Christmas classics that we all love, the artist is going to perform a great selection of the most beloved and beautiful hits of his career, accompanied by Budapest Jazz Symphonic Orchestra that is founded by him. Special guests of the concerts will be the Kossuth and Liszt prize-winning, world-famous opera singer Ilona Tokody and famous Hungarian tenor András Muskát as well as the charming singers Aliz Nyári and Edit Nyári.

The unique visuals are going to make the most exclusive concert of the year even more memorable.

Celebrate the most wonderful time of the year with your family and friends with the exclusive Christmas concert of Károly Nyári!

MORE INFORMATION:

www.nyarikaroly.hu

Művészek a Művészekért Alapítvány Díjátadó

Budapest Klezmer Band újévi koncertje

Klasszikus Karácsony 2019 – Óbudai Danubia Zenekar

Klasszikus Karácsony 2019

A Klasszik Rádió hagyományos ünnepi koncertjével várja a karácsonyi sürgés-forgás közben nyugalomra vágyókat december 23-án a Budapest Kongresszusi Központban, az Óbuda Danubia Zenekar közreműködésével. A koncerten vezényel: Hámori Máté.

A Klasszikus Karácsony koncerten a legnépszerűbb dallamokkal, az ünnep meghitt zenéivel, és – a tavalyi sikerre való tekintettel – filmzenével is készülünk, hogy közönségünk igazán karácsonyi hangulatba kerüljön a decemberi estén.

A klasszikus zeneművek mellett vendégművészek teszik teljessé az ünnepi koncertélményt.

Jegyek már kaphatók az odz.jegy.hu-n, a jegy.hu-n, valamint az ismert jegyirodákban.

Bach | Karácsonyi oratórium – VI. kantáta, Nyitókórus

Mozart | Három német tánc, No. III. – Szánkózás

Csajkovszkij | V. szimfónia – II. tétel

Csajkovszkij | A diótörő – Spanyol tánc; Kínai tánc; Orosz tánc; Hópihék tánca

Glinka | Ruszlán és Ludmilla – Nyitány

Schubert | Ave Maria

Beethoven | IX. szimfónia IV. tétel – Örömóda

Polar Expressz (filmzene) – Szvit

Ott Rezső | Frank Sinatra Christmas egyveleg

Vezényel | Hámori Máté