Tömegközlekedés

Budapest tömegközlekedése a világ egyik legmodernebb és leghatékonyabb rendszere. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózata 4 metróvonalat, 5 HÉV vonalat, 15 trolibusz vonalat, 31 villamos vonalat és 178 busz vonalat foglal magába. A nap vagy az éjszaka bármely órájában kényelmesen eljuthat a város A pontjából annak B pontjába. A tömegközlekedés megbízható, és a várakozási idők elfogadhatók. Csúcsidőben a metrók 3 percenként járnak, a trolibuszok, villamosok és buszok pedig 3-5 percenként indulnak. A buszok és trolibuszok mindig pontosan érkeznek, illetve a villamos vagy metró vonalak szünetelése esetén pótlóbuszok szállítják az utasokat.

További információk: http://www.bkk.hu/en/main-page/news/
Jegyárak: http://www.bkk.hu/en/tickets-and-passes/prices/

 

Utazás a Kongresszusi Központba

Légi úton

Ha repülővel érkezik Budapestre, a város Liszt Ferenc repülőteréről 30-60 percig tart az utazás. A Budapest Kongresszusi Központ a reptértől 25 km-re található, és megközelíthető taxival, reptéri minibusszal vagy tömegközlekedéssel. A taxi ára a repülőtérről a szállodáig körülbelül 19 000 HUF, a szállodától a repülőtérig pedig körülbelül 13 000 HUF. A reptéri minibusz a szállodától körülbelül 3 000 HUF , a tömegközlekedés költsége pedig körülbelül 2 000 HUF-ra jön ki. A Budapest Kongresszusi Központba legegyszerűbben a 100E jelzésű busszal lehet eljutni, amely a reptér és az Astoria között közlekedik, ahol át kell szállni a BAH-csomóponthoz közlekedő 8E, 112 vagy 110 jelzésű buszra.

Vonattal

Budapestnek három fő vasútállomása van: a Keleti pályaudvar, a Nyugati pályaudvar és a Déli pályaudvar. A Budapest Kongresszusi Központ a Déli pályaudvartól kb. 1 km távolságra, az Alkotás utcán keresztül érhető el. A többi vasútállomásról taxival kb. 15-20 perc alatt lehet eljutni a Kongresszusi Központhoz. A Keleti pályaudvarról tömegközlekedéssel legegyszerűbben a 8E, 112 vagy 110 jelzésű busszal lehet eljutni, amelyek közvetlenül a BAH-csomópontig közlekednek, ahol a Budapest Kongresszusi központ található. A Nyugati pályaudvaron felszállhat a 3-as metróra, amelyről a Ferenciek tere megállónál át kell szállni a BAH-csomópontig közlekedő 8E, 112 vagy 110 jelzésű buszra, vagy (az M3 felújításának ideje alatt), menjen az Astoria megállóig a 6-os busszal, illetve a Keleti pályaudvar esetén is válassza ezt a buszt. A Budapest Kongresszusi Központhoz a Déli pályaudvar van a legközelebb, ahonnan a 17-es vagy 61-es villamossal közvetlenül eljuthat a BAH-csomópontra.