Miért Budapest?

A legfontosabb 10 ok, amiért érdemes Budapestet választani

Magyarország fővárosaként, 2 millió fő feletti népességével Budapest a világ egyik legromantikusabb és legszórakoztatóbb fővárosa. Nem véletlenül kapta a “Kelet Párizsa” elnevezést, hisz széles sugárutakkal és zöldellő parkokkal, a szecesszió stílusában épült impozáns épületekkel, valamint élénk színekben pompázó templomokkal, nyüzsgő kávéházakkal és világszínvonalú zenei helyszínekkel büszkélkedhet. A városban a mai napig fellelhetők római kori romok, törökfürdők, valamint a gótikus és barokk építészet emlékei. A kanyargó Duna két részre osztja a várost, amelyeket lenyűgöző hidak kapcsolnak össze ikonikusan. Azonban a budapesti látogatás nem csupán a múlt felfedezéséről szól; szemei előtt kibontakozik egy fényes jövőjét építő város képe is.

 

Építészet

Az eseménydús magyar történelem emlékei Budapest szerte fellelhetők: a törökfürdők, királyi paloták, templomok, kastélyok és impozáns lakóházak mind ékes példái a különféle építészeti stílusoknak. Az UNESCO világörökségi helyszínnek választott bájos és történelmi Dunakanyar közelében fekvő Budapest vibráló úti célt jelent kedves és barátságos lakókkal, ahol a látogatók szép épületek között és otthonos utcákban élvezhetik a jellegzetes konyha ételkülönlegességeit.

Látnivalók és szobrok

Budapest legnevezetesebb látnivalói valóban lenyűgözőek: az Állami Operaház pazar belsőépítészetétől, valamint a Parlament pompás neo-gótikus épületétől kezdve a Halászbástyáról szemünk elé táruló, lenyűgöző látványig, illetve az impozáns, barokk stílusú budai Várig. Méltán állítható; Budapest tele van csodákkal. Ne mulasszuk el azonban Budapest kevésbé nyilvánvaló látnivalóit sem: az épületek között megbúvó, város utcáit díszítő, meglepő és különleges szobrokat.

 

Fesztiválok

Budapest az év során fesztiválok sorának ad otthont, beleértve a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amellyel a magyarok a tél végét ünneplik, valamint a jelentős, egy héten át tartó, világhírű énekeseket, előadókat és táncosokat felvonultató augusztusi rendezvény, a Sziget fesztivál, amely az európai fesztiváldíjak közül 2017-ben elnyerte “A legjobb európai nagyfesztivál”, valamint “A legjobb zenei felhozatallal rendelkező európai fesztivál” díját.

Étel és ital

Ha szeret új ízeket felfedezni, Budapesten kedvére csemegézhet. Négy olyan étterem, amely megkapta a minőségi étkezés terén elért kiválóságot jelző Michelin-csillagot, köztük egy kétcsillagos étterem is várja, hogy meglephesse Önt különleges ételcsodáival.

Fogyasszon fenséges fogásokat az elérhető luxust kínáló éttermekben, ahol megízlelheti a világhírű magyar konyhát és borokat, illetve megkóstolhatja az európai Bocuse d’Or nyertes séf, Széll Tamás által összeállított menüt. Természetesen ne feledkezzen meg a magyar borokról és pálinkákról sem.

A pálinka elnevezésű gyümölcspárlat széles körben szeretett ital Magyarországon, amelyet a legkülönbözőbb ízekben gyártanak, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A bor szerelmesei szintén örömüket lelik majd az ízlelőbimbók elégedettségét biztosító nagy magyar bortermelő vidékek felhozatalában.

 

Történelem

Budapestet átitatja a történelem, ami az első pillanattól érezhető, ahogy belépünk a városba. A Duna által kettészelt, életteli városnak több központja is van mind a budai, mind a pesti oldalon, saját történelemmel. A római kori romok, a Városliget park, a Várdomb, a Memento park vagy a zsidónegyed felkeresése során érezhető válik a város történelme, különleges hangulata, illetve népessége által komponált változatosság.

Kultúra

Budapesten kortárs és klasszikus zene, nemzetközileg híres sztárok által előadott tánc- és balettelőadások, temperamentumos helyi cigányzene, elsőrendű dzsessz, örökzöld operett és népzene várja Önt. A fentieken túl lehetősége nyílik felfedezni a különféle múzeumokat, művészeti galériákat és kiállítótermeket is.

 

Gyógyfürdők

Budapest Európa gyógyfürdő fővárosaként ismert. A világon kevés olyan hely található, mint Budapest, ahol egyszerre élhet át egy felemelő kulturális élményt és egy fiatalító gyógyfürdő-kezelést.

Magyarország a hőforrások és víztározók hazája, amely számos, termálvizet és gyógyvizet kínáló terápiás gyógyfürdővel és strandfürdővel várja a látogatókat. A gyógyfürdő kultúra régi hagyomány az országban, amely már a római kor előtt is létezett, és azóta is töretlenül virágzik.

Budapesten számos gyógyfürdő található, köztük a Széchenyi fürdő, Gellért fürdő, Lukács fürdő, Király fürdő, valamint végül de nem utolsó sorban a Rudas fürdő, amely a thrillist.com szerint a világ negyedik legszebb fürdője!

Időjárás

Magyarország a hegyek által védett Kárpát-medencében található, ezért időjárása akkor is nagyszerű, amikor az Európa más részein kevésbé kellemes. A hőmérséklet melegebb, a csapadék pedig kevesebb ezen a vidéken.

Bár Budapesten a nyár forró lehet, ami kedvező a fesztivál szezonban, az időjárás kellemes és élvezhető tavasszal és ősszel egyaránt.

 

Ár-a legtöbb érték a pénzéért!

Érték a pénzért cserébe. Az ár-érték szempontok alapján, Magyarország jelenleg még mindig az egyik legésszerűbben árazott úti cél Európában, ahol Ön a kifizetett összegért a legtöbb értéket kapja.

Budapest nem a legolcsóbb úti cél Kelet-Európában, mindazonáltal, árai nem nyugat-európai színvonalúak. Élvezze a minőségi ételeket és italokat, fedezze fel az érdekes nevezetességeket, majd lazítson egy ízléses hotelszobában elérhető árakon, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy a legjobb élményben legyen része maximalizált költségvetés mellett.

Ezt alátámasztja az a tény is, hogy 2014-ben Budapest elnyerte az egyik legnagyobb utazási weboldal, a TripAdvisor legjobb ár-érték arányú úti cél díját.

Szuvenír vásárlás

A város szívében megtalálja az összes fő divatmárkát. Magyarország tudja, hogyan kovácsoljon tőkét szép és változatos, kézzel készült, hagyományos termékeiből, amelyek között megtalálható a kézzel festett Herendi és Zsolnai porcelán, a színes virágos kézi (matyó) hímzés, a Halasi csipke, az olyan finomságok, mint a paprika, szalámi, illetve a kiváló pálinkák és a világhírű borok, pl. a Tokaji Aszú, Egri Bikavér), stb.