Utazás Budapestre

Belépési pontok

Budapest kiterjedt infrastruktúrával rendelkezik. A város könnyen és gyorsan elérhető az összes európai országból közúton, vasúton és légi úton egyaránt.

 

Légi úton

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a várostól 16 km-re dél-keletre található. Az összes európai fővárosból közvetlenül elérhető általában kevesebb, mint 2 órás repülési idővel.

A 2-es reptéri terminál a 2A és a 2B terminálra oszlik, amelyek fogadják az összes hagyományos légitársaság járatait, a charter járatokat, valamint a fapados járatokat. A 2A és 2B terminált a Sky Court köti össze, amely világhírű márkákat árusító 15 kiskereskedelmi egységgel, 13 étteremmel, valamint 2 VIP váróval 400 m2-en várja az utasokat.
2018-ban megnyitotta kapuit egy új reptéri hotel, az Ibis Styles. A hotel közvetlenül megközelíthető a 2-es terminálról egy földalatti átjárón keresztül.

További információk
 

Taxi

A Főtaxi, Magyarország legrégebbi hagyománnyal rendelkező taxi társasága szállítja az utasokat a terminálok és Budapest között. A Főtaxi több száz autója, valamint a társaság jól képzett és tapasztalt sofőrjei biztos alapot jelentenek az utasigények magas szintű kielégítéséhez. A legalább egy idegen nyelvet beszélő taxisofőrök nagy méretű, öt évesnél fiatalabb “A” kategóriás autókban teljesítenek szolgálatot. Minden autó POS-terminállal felszerelt, így bankkártya fogadására alkalmas. A foglalásokat személyesen lehet intézni a Főtaxi 2A és 2B terminál kijáratánál található bódéjaiban. A standok előtt található taxisávban folyamatosan várják a taxik az utasokat.

 

Tömegközlekedés

Busz

Az utasok szállítása a 2A és 2B terminálról induló közvetlen buszokkal, illetve a 100E jelzésű járattal történik, a városközpontban található Deák Ferenc téri metróállomáshoz. Ez a járat a reptéri utasforgalomhoz igazodik. Az egy útra szóló jegy ára 2200 HUF.

További információk: www.bkk.hu

További információk
 

Autó

Magyarország összes autópályája, valamint a legtöbb főút a fővárosból indul. Az M1, M3, M5, M6 és M7 fizetős autópályák. Az útjelző táblák a kontinensen alkalmazott szabványokhoz igazodnak. A Magyar Autóklub 24 órás országúti segélyszolgálatot működtet vészhelyzet esetére, amely a 188 szám tárcsázásával érhető el.
Web: www.motorway.hu